EnduroCoach

 

Jonas Karlsson och Niklas Gustafsson vid en härlig vinterträning 2011

Jonas Karlsson och Niklas Gustafsson vid en härlig vinterträning 2011

Har alltid varit engagerad i att uveckla min egen körteknik. Alltid sett värdet i att utveckla mig själv i idrottandet och dess olika områden för att bli en komplett elitidrottare. Lyckades år 2000 med att under min sista säsong få en helgjuten satsning inom Försvarsmakten och dess elitidrottssatsning. Det ledde till att jag fick kunskapen som behövdes för att ta det sista steget mot en SM medalj. Så sista året i min elitkarriär lyckas jag ta en brons medalj vilket för mig var väldigt stort. Det tack vare många men b la mitt samarbete med Helena Larsson (fd damcoach i Svemo) som bidrog med sin kunskap.

Har sedan i början på 1990 genomfört enduroläger med klubbar, tjejer och Östra distriktet. 1994-1998 var jag Endurtränare för Göta MS och från 1997-2007 var jag det för SMIMK/FME.

Har under hela mitt liv varit en flitig utövare av idrott både som aktiv och ledare/tränare. Ishockey utövade jag ända upp till B-junior åldern. Därefter tog mitt andra stora intresse över som jag började med som knatte i 11 årsåldern.

Motocross och framförallt Enduron blev min idrott som jag satsade på. Enduron har lett mig till många års tävlande inom och utom Sverige. Mina främsta meriter är Två VM guld och Ett VM brons i lag VM tävlingen Six-Days klubblagsklass. Det tredje som jag är stolt över är min SM bronsmedalj som jag fick 2000 i 125cc klassen, som också fick sätta punkt för den civila tävlingskarriären.

Vanja Kollman med hennes man Robert Tranberg vid VM avslutningen i Frankrike 2010. Det blev det sista året i vårat samarbete som startade 2005.

Vanja Kollman med hennes man Robert Tranberg vid VM avslutningen i Frankrike 2010. Det blev det sista året i vårat samarbete som startade 2005.

Tränare har jag varit över 20 år där så behövts på klubb/distrikt och landslagsnivå. Min yrkeskarriär har under drygt 20 år varit som officer inom Försvarsmakten. Inom Försvarsmakten finns det tjänsteidrotter och där har jag under alla år varit aktiv som förare och ledare inom Enduron med många mästerskapsguld som förare samt uppdrag som Förbundskapten för det militära Enduro landslaget.

Under tre säsonger, 2001-2004 hade jag förmånen att vara ansvarig ishockeytränare för ESK Team 90 i Enköping och känner stor glädje av att ha fått varit med och utvecklat morgondagens ishockeyspelare.

Nu har det gått en tid sedan GRiTraining startades igång i mitten på 2003, en hel del har skapats och jag är stolt över att fått chansen att vara med där det händer.

Därför ligger det mig varmt om hjärtat att vara en resurs i EnduroSverige som bidrar med mina tränar, coach, mentalrådgivning samt ledar och pedagogiska kunskaper till förare som ser det värdet i sin egen personliga utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s