USM premiär till helgen


Som jag skrev i förra inlägget, säsongen är igång. Har hunnit med ett Påskläger med min klubb FME och vi höll till i Eksjö i dagarna tre. Härligt gäng och fina prestationer av förare och arrangör. Jag hade förmånen att endast vara tränare vilket gjorde att jag inte behövde hålla i hela klabbet.

Åsätra MK bjussade på ett grymt regnväder första träningskvällen men det störde varken mig eller förarna. Superkul att komma åter och träffa förare jag körde med under 6st tillfällen 2016. Några nya förare dock men dom slöt upp fint i gruppen.

EM premiären i Portugal förra helgen kändes återigen härligt att vara med i hetluften. Jag coachade damerna som ingår i Elitgruppen, Hanna Berzelius och Martina Reimander. Niklas ”Nisse” Gustafsson var med på sitt första coach uppdrag och gjorde det med den äran, grymt kul att jobba ihop med Nisse som hade fokus på Team Östra Enduros förare. Men att komma ihåg, när vi är ute och kör internationellt jobbar vi alla som är där för en gemensam sak och det är alla förare och service personal från Sverige, Team Sweden är och skall vara ett starkt gäng som förstår värdet av glatt engagemang och goda samarbeten, det vinner alltid i längden.

Göta MS träningar med SM gruppen pågår för fullt och vi har redan hunnit med tre pass vilket känns riktigt bra. Förutom dessa träningar har Göta MS Endurokommitté ytterligare träningar för alla i klubben och då har SM gruppens förare ännu en chans till organiserade träningar.

Team Östra Enduro har genomfört två inledande träningar med Elit- och observationsgruppen hos Göta MS och Östhammars MK. Nästa vecka fortsätter dessa träningar hos Botkyrka MK och ytterligare 5ggr innan det blir sommaruppehåll.

Team Östra Enduro kommer även ha en coach/scout med på USM tävlingarna och till premiären i Falköping nu på söndag åker rutinerade veteranföraren Christer Andersson. Oerhört kul att Christer vill vara med och stötta i det här konceptet. Med detta visar vi förarna i Team Östra Enduro att vi är ett gäng vuxna som bryr oss om dem och sporten och distriktets utveckling av unga förare, helt i Team Östra Enduros grundare Sven Hagmans anda.

I skrivande stund sitter jag i Falun på ett hotell och laddar för en helgs enduroläger med FMCK Falun. Har varit ute med kontaktperson Sven Börjesson och kikat på träningsområdet och jag är väldigt nöjd med förhållandena som erbjuds i helgen.

Ha en fortsatt trevlig fredag och helg, våren lyser på sin allra bästa sida vilket är jätte välkommet 🙂

/Coach

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s